Gebiedsmakelaar Binnenveld bij Rhenen

2008 - 2012

Contactpersoon: Ienze Koekkoek

 

Van 2008 tot 2012 is Ienze Koekkoek gebiedsmakelaar Binnenveld geweest. Het Binnenveld is een agrarisch gebied tussen Rhenen, Wageningen, Bennekom en Ede. Doel van zijn werkzaamheden was om plattelandsontwikkeling in het gebied in gang te zetten. In eerste instantie werkte Ienze in opdracht van de gemeente Rhenen, later in opdracht van gebiedscoöperatie O-gen in Scherpenzeel.

 

Dit heeft onder andere geleid tot de oprichting van de Agrarische Natuurvereniging (ANV) Het Binnenveld. Ienze Koekkoek ondersteunde de ANV bij het opzetten van diverse activiteiten. De vereniging beheert nu tegen betaling  landschapselementen in het gebied. Ook timmert de ANV aan de weg met de verkoop van streekproducten in een winkel in het gebied en op streekmarkten. De ANV organiseert recreatieve en toeristische arrangementen. Verder heeft de ANV een initiatief genomen voor de collectieve inkoop van zonnepanelen door agrariërs in het gebied.

 

In Binnenveld-West heeft Ienze een boerderij-educatieproject opgezet. Zeven boerenbedrijven van Boerderijeducatie Utrecht geven nu les aan kinderen van basisscholen uit Rhenen, Achterberg en Veenendaal. Ienze is betrokken bij de opzet van Binnenveldsgoed, een coöperatie die agrarische grond wil kopen en onder voorwaarden verpachten aan boeren.  

 

www.binnenveldsgoed.nl